Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11 21:17 - Пациентите с ревматоиден артрит имат повишен риск от диабет тип 2
Автор: diabet Категория: Други   
Прочетен: 62 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11 21:20


Хората с ревматоиден артрит (РА) са по-склонни да развият други сериозни здравни проблеми, включително сърдечни заболявания, белодробни заболявания и някои видове рак. Сега едно скорошно проучване в онлайн списание PLOS One показва, че те също имат по-висок риск от развитие на диабет тип 2.

Изследователят Piero Ruscitti, дм, от университета в L"Aquila, Италия, пише, че той и колегите му са предприели проучване, което показва, че диабетът тип 2 е често срещан, но често се пренебрегва при пациенти с РА.

   

За изследването изследователите са следвали 439 души с новодиагностицирана RA за една година, оценявайки ги на всеки три месеца. През това време 31 (7,1%) развиват диабет тип 2. След това изследователите изследват ролята на традиционните рискови фактори, както и специфичните рискови фактори, за да определят кои прогнозират кой може да развие диабет в края на 12-те месеца.

   

След като взеха предвид фактори като демографските характеристики (като възраст и пол), наличието на други състояния, статус на пушене и използваните медикаменти, те откри три фактора, които сочат по-висок риск от развитие на диабет сред проучвателната група.

За целта Вашето състояние трябва да се проследи от ревматолог, който да прецени дали в определен момент да се проведат изследвания и/или да се консултирате с ендокринолог.
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

Архив