Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2012 20:30 - Болестта на Алцхаймер - диабет от "трети тип"?
Автор: diabet Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 701 Коментари: 1 Гласове:
0



Болестта на Алцхаймер едва ли скоро ще бъде приета като форма на захарен диабет

През септември 2007 г. група учени, начело с невробиолога Уилям Клейн от Северозападния университет, получили нови доказателства за теорията “диабет трети тип”. 


Клейн открил, че инсулиновите рецептори на повърхността на мозъка увреждат токсичния протеин. Сега се търсят антитела, способни да неутрализират този специфичен токсин. 

“Смятам, че е напълно вероятно след блокирането на този токсин нещата да се обърнат обратно или да се предотврати болестта на Алцхаймер” - казва той. Това е много смело заявление, като се има предвид, че все още никой не е успял да постигне нито едното, нито другото.

Представата за болестта на Алцхаймер като форма на захарен диабет няма скоро да бъде общоприета. Дори Агул Панде, ръководител на изследвания на невропрепаратите, предупреждава, че тази теория може да се окаже невярна. Но ако се докаже и оправдае, според него страшното заболяване ще се лекува по съвсем друг начин. “Според някои учени резистентността към инсулина в мозъка може да се определи още на 18 години” - отбелязва Панде.



Гласувай:
0



1. radostinalassa - Учудвам се на хората, които...
07.11.2018 22:18
предпочитат да ядат всичко, но да не пазят диети. И стигат до Алцхаймер от лакомия.
цитирай
Търсене

Архив